Η επιδημία του κορωναϊού έχει ανάγκη για μια πραγματική έρευνα - Τι αναφέρει Αμερικανός ερευνητής
Στην Αμερική, ένα καινούργιο στέλεχος γρίπης εμφανίζεται κάθε χρόνο μολύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους, από τους οποίους πεθαίνουν πολλές χιλιάδες στη συνέχεια, κυρίως ηλικιωμένοι ή ασθενείς, αναφέρει ο Αμερικανός αρθρογράφος Josh Mitteldorf.
“Η φετινή γρίπη έχει σκοτώσει ήδη περίπου 8000 έως 20.000 Αμερικανούς. Το ποσοστό θνησιμότητας είναι της τάξεως του ενός ασθενή στους χίλιους. Στην Κίνα, με τέσσερις φορές τον πληθυσμό των ΗΠΑ, μερικές χιλιάδες άνθρωποι έχουν νοσήσει μέχρι στιγμής από τον κορωναϊό του Wuhan και έχουν πεθάνει λιγότερο από 200 άτομα.
Το ποσοστό θνησιμότητας εκτιμάται ότι είναι 2%, πολύ υψηλότερο από την γρίπη στις ΗΠΑ, αλλά μικρότερο από προηγούμενες επιδημίες (SARS, MERS και Ebola).
Επίσης, το αναφερόμενο ποσοστό θνησιμότητας είναι πιθανό να είναι υπερεκτιμημένο, επειδή δεν υπολογίζονται οι πολλές περιπτώσεις που είναι υπερβολικά ήπιες για να προκαλέσουν νοσηλεία σε νοσοκομείο ή οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα.
Παρ 'όλα αυτά, το επίπεδο πανικού στην προκειμένη περίπτωση του ιού από την Κίνα, έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κινεζική αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.
Γιατί υπάρχει όμως απομόνωση λόγω του ιού στην Κίνα, και πανικός σε ολόκληρο τον κόσμο; Υπάρχει κάποιος πίσω από τα ΜΜΕ; Ποιος μπορεί να έχει επωφεληθεί από την όλη οικονομική επιβράδυνση; Εκτιμάται ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, πίσω "από την κουρτίνα της mainstream αφήγησης για τον κινεζικό ιό".
Event 201 και Ίδρυμα B.Gates
Οι επιστήμονες στο Ίδρυμα Gates είναι πραγματικά έξυπνοι. Προέβλεψαν την μετάλλαξη ενός ιού που θα οδηγούσε σε μια νέα επιδημία. Προέβλεψαν επίσης ότι θα επρόκειτο να είναι μάλιστα κορωναϊός.
Και ήταν τόσο σίγουροι ότι κάτι τέτοιο επρόκειτο να συμβεί, ώστε επένδυσαν σε βρετανικό ίδρυμα που αναπτύσσει εμβόλια για κρίσεις εξαιτίας του κορωναϊού.
Η εκδήλωση 201 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Οκτώβριο, με τη χορηγία του Ιδρύματος Gates, του Κέντρου Υγείας Ασφαλείας JHU και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν ειδησεογραφικά δελτία βασισμένα σε μια προσομοίωση μιας μεγάλης κρίσης από κοροναϊό και έβγαλαν δύο μεγάλα συμπεράσματά:
Α. Οι κυβερνήσεις και ο ΟΗΕ πρέπει να δίνουν περισσότερα χρήματα σε ιδιωτικές, κερδοσκοπικές εταιρείες. Μόνο οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν την εμπειρία και την ευκινησία να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Β. Πολλοί άνθρωποι θα βοηθήσουν στην εξάπλωση ψευδών ειδήσεων, σχετικά με την πανδημία, οπότε θα είναι σημαντικό να διακοπεί η επικοινωνία τους με το κοινό. Η λογοκρισία του διαδικτύου, σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση σώζει ζωές.
Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας επισήμαναν ότι η δυσλειτουργία και η κακή πληροφόρηση προκαλούν καταστροφές στην απάντηση μιας κρίσης του ιού CAPS [το CAPS ήταν το ακρωνύμιο του φανταστικού ιού στο σενάριο που δοκίμασαν.]
Στο ίδιο σενάριο, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δέχθηκαν επίθεση από πολίτες σε διάφορες τοποθεσίες λόγω της φήμης, ότι σκοπίμως διαδόθηκε η ασθένεια, διακόπτοντας τις έρευνες για εμβόλιο σε πολλά μέρη, λόγω των έντονων ανησυχιών για πρόκληση βίας από αγανακτισμένους πολίτες.
Οι φαρμακευτικές εταιρείες κατηγορήθηκαν στο σενάριο αυτό, από πολίτες, ότι διέσπειραν τον ιό CAPS, για να κερδίσουν χρήματα, από τα φάρμακα και τα εμβόλια, χάνοντας την εμπιστοσύνη του κοινού στα προϊόντα τους.
Οι αναταραχές που οφείλονταν σε ψευδείς φήμες αυξήθηκαν και επιδείνωσαν την εξάπλωση της νόσου, καθώς τα επίπεδα εμπιστοσύνης έπεφταν, κάποιες κυβερνήσεις πήραν τον έλεγχο της πρόσβασης στο διαδίκτυο, περιορίζοντας την πρόσβαση σε ένα μικρό αριθμό ατόμων.
Και πώς τέλειωσε όλο αυτό το τραγικό σενάριο; Με την ανακάλυψη ενός εμβολίου!
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επέμεναν (στην προσομοίωση) επιτέλους στην έκδοση έκτακτων μέτρων και χρηματοδότησαν ένα έκτακτο παγκόσμιο πρόγραμμα εμβολιασμού, αφήνοντας κατά μέρος την γραφειοκρατία, όπως την δοκιμή του εμβολίου για λόγους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, πριν το δοκιμάσουν σε εκατομμύρια ή καλύτερα δισεκατομμύρια ανθρώπους”. Το Ινστιτούτο Pirbright κατέχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για εμβόλια κοροναϊού.
Ποιο είναι το Ινστιτούτο Pirbright;
Ένας ιδιωτικός, βρετανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με μια ιστορία 100 ετών. Πρόσφατα, έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής επιχορήγησης του ιδρύματος Gates, με θέμα τον αφθώδη πυρετό, χωρίς προφανή σχέση με μια κρίση προερχόμενη από κορωναϊο.
Η παγκόσμια ανησυχία για μια νέα επιδημική ασθένεια είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εταιρικό κέρδος, για τις εταιρείες, αλλά και για την όποια κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να εισάγει νέα περιοριστικά μέτρα.
Και τα δύο αυτά πράγματα συμβαίνουν ήδη. Ήταν όμως αυτός ο κύριος λόγος που η τωρινή επιδημία αυτή εξαπλώθηκε για το σκοπό αυτό; Δεν υπάρχουν φυσικά άμεσα αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Μήπως έχουμε κινέζικο βιολογικό ατύχημα;
Το Wuhan είναι η έδρα ενός κινεζικού εργαστηρίου βιολογικών όπλων, το οποίο επεξεργάζονταν μια “οπλοποιημένη” έκδοση του κοροναϊού, που πάρθηκε παρανόμως από ένα καναδικό εργαστήριο βιολογικών αποβλήτων.
Είναι όμως η τρέχουσα κρίση προερχόμενη από τυχαία απελευθέρωση βιοαποδόμησης; Δεν θα ήταν η πρώτη φορά. Μια γενετική ανάλυση θα μπορούσε να διαλευκάνει αυτήν την περίπτωση, αλλά δεν έχει ακόμη γίνει.
Η ανάπτυξη και χρήση βιοαποδόμησης απαγορεύτηκε από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου διατηρούν βιολογικά όπλα, ως άμυνα εναντίον άλλων εθνών, κάτι που δεν είναι τόσο αξιέπαινο.
Φυσικά, οι ΗΠΑ έχουν μακράν τις μεγαλύτερες ερευνητικές εγκαταστάσεις στον κόσμο, με προυπολογισμό 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.
Η κινεζική απάντηση
Οι φίλοι μου στην Κίνα μου λένε ότι η τωρινή κρίση αντιμετωπίζεται ως εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κρίση ξεκίνησε την εβδομάδα διακοπών του Νέου Έτους, κάτι σαν τα Χριστούγεννα στην Αμερική, όταν οι οικογένειες ταξιδεύουν με τρένα και αεροσκάφη, ενώ οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε εστιατόρια και θέατρα και η καταναλωτική οικονομία βιώνει εποχή “παχιών αγελάδων”.
Αλλά φέτος, οι πτήσεις και τα ταξίδια με τρένα έχουν περιοριστεί σημαντικά. Εστιατόρια, θέατρα, συναυλίες, μπαρ, ακόμη και τα εμπορικά κέντρα είναι όλα κλειστά.
Οι Κινέζοι μπορούν να κάνουν μεν ηλεκτρονικές παραγγελίες,αλλά τα φορτηγά αποστολών δεν παραδίδουν τίποτα. Είναι φυσικό επίσης τα σχολεία και οι επιχειρήσεις να κλείσουν για το Νέο Έτος, αλλά το κλείσιμο ήρθε νωρίς αυτή τη φορά, και η επαναλειτουργία τους, έχει επιμηκυνθεί για επιπλέον 2 εβδομάδες, έως τις 17 Φεβρουαρίου.
Το Wuhan είναι εντελώς απομονωμένο από τις 22 Ιανουαρίου. Κανείς δεν μπορεί να εγκαταλείψει την πόλη. Αλλά πριν από αυτό, υπήρξε μαζική έξοδος από περίπου 5 εκατομμύρια ανθρώπους, κάτι που αποτέλεσε περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού της μητροπολιτικής κινεζικής πόλης. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους όμως, συνεχίζουν να εξαπλώνουν τη μόλυνση”, καταλήγει ο ίδιος.
(Μια Νέα δημοσίευση από έναν διαχειριστή)