Ναγκόρνο Καραμπάχ: Θα μπορούσε μια γαλλο-τουρκική σύγκρουση να  ξαναρχίσει ο πόλεμος...(BINTEO)

Ναγκόρνο Καραμπάχ Θα μπορούσε μια γαλλο-τουρκική σύγκρουση να ξαναρχίσει ο πόλεμος...

 

Μετά από μια μεγάλη κλιμάκωση των γεγονότων στην περιοχή του Καραμπάχ στην πολιτική και στρατιωτική αρένα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέπληξε τον κόσμο ανακοινώνοντας ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για να σταματήσει η συνεχιζόμενη σύγκρουση για περίοδο έξι εβδομάδων.

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι έστειλε τις στρατιωτικές της δυνάμεις στο Αζερμπαϊτζάν, μια κίνηση που προκάλεσε φόβο στο εσωτερικό της Αρμενίας λόγω της ένθερμης υποστήριξης της Άγκυρας στο Μπακού κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Εν τω μεταξύ, μια ομάδα Γάλλων γερουσιαστών υπέβαλε σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο καλούσε το Παρίσι να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της περιοχής Καραμπάχ, και παρόλο που οι αποφάσεις της Γερουσίας δεν είναι δεσμευτικές, αντικατοπτρίζουν την υποστήριξη της Γαλλίας προς την Αρμενία, η οποία μεταφράστηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν στον Αρμενικό Πρωθυπουργό Υπουργός Νικολ Πασινιάν.

Επανάληψη της σύγκρουσης...

Ενώ η Ρωσία προσπαθεί να σβήσει τις πυρκαγιές που μαίνονται για σχεδόν ενάμιση μήνα στην περιοχή του Καυκάσου, καθένας από τους άλλους παίκτες επιδιώκει να κερδίσει τη θέση του από αυτήν τη σύγκρουση, η οποία μπορεί να οδηγήσει και πάλι στη φλόγα της, λέει ένας Λέκτορας στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας, Amir Al-Deeb.

«Η Τουρκία δεν θέλει να πυροδοτήσει τη σύγκρουση. Αντίθετα, θέλει μόνο να αποκομίσει τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν μετά την επιτυχία του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στην «απελευθέρωση» περιοχών - σύμφωνα με τους Αζερμπαϊτζάνους - που θεωρήθηκαν «κατεχόμενοι» από τους Αρμένιους, και η Γαλλία φυσικά δεν αποδέχεται πλήρως αυτή τη λύση , επειδή βλέπει τον εαυτό της ως σημαντική χώρα και ενεργό κόμμα σε αυτήν την κρίση, ειδικά επειδή η Γαλλία είναι μέλος της ομάδας του Μινσκ για την επίλυση αυτής της κρίσης, αλλά για κάποιο λόγο παραμελήθηκε και δεν συμπεριλήφθηκε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις », δήλωσε ο Deeb. είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολόκληρη Ταξιαρχία καταδρομών στέλνει ο Ερντογάν στην Ανατολική Θράκη...(BINTEO)

Ο Al-Deeb συνεχίζει: «Ως εκ τούτου, η Γαλλία είναι απολύτως δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι μόνο η Ρωσία και η Τουρκία είναι οι δύο υποστηρικτές αυτής της συμφωνίας και αν κοιτάξουμε την ομιλία του Προέδρου Πούτιν στις 17 Νοεμβρίου, μίλησε για αυτό το θέμα και αναγνώρισε τους Γάλλους και Ο αμερικανικός ρόλος, αλλά δεν υπήρχε χρόνος να τους εμπλακεί σε αυτήν τη διαδικασία, επειδή ο κύριος στόχος της ρωσικής ηγεσίας ήταν να σταματήσει η αιματοχυσία σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της ομάδας του Μινσκ, αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια μελλοντική λύση σε αυτήν την κρίση. "

Ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής και δημοσιογράφος Γιούρι Σβετόφ μίλησε επίσης με τον Σπούτνικ, λέγοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός Αρμενίων στη Γαλλία εδώ και πολύ καιρό, και είχαν μεγάλη επιρροή στην πολιτική εκεί, και την παραμονή της στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία υπάρχει μεγάλος αγώνας για τους ψηφοφόρους. "

Ο Svetov προσθέτει: «Υπάρχει ένα δεύτερο πράγμα, ότι η συμπάθεια της Γαλλίας με την Αρμενία σε κρατικό επίπεδο έχει επίσης βαθιές ρίζες. Η Γαλλία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του εικοστού αιώνα. "

Το συμφέρον των εξωτερικών μερών...

Όσον αφορά τα συμφέροντα και τα κέρδη που θέλουν να επιτύχουν η Γαλλία και η Τουρκία σε βάρος της σύγκρουσης που κατάφερε να σταματήσει η Ρωσία, ελπίζοντας να επιλύσει τελικά στο μέλλον, ο Deeb λέει:

«Η Γαλλία βλέπει την Τουρκία ως στρατηγικό εχθρό της και δεν είναι ικανοποιημένη με τις επιτυχίες που έχει επιτύχει, είτε στη Μέση Ανατολή είτε στην Ανατολική Μεσόγειο, ή ακόμη και στην περιοχή του Καυκάσου κατά την πρόσφατη περίοδο, οπότε η Γαλλία έχει το συμφέρον της να σταματήσει την τουρκική επέκταση σε αυτές τις περιοχές, και δεν ξεχνάμε φυσικά τα Βαλκάνια επειδή η Τουρκία κινείται αποτελεσματικά την τελευταία περίοδο εκεί και θέλετε επίσης να αποσταθεροποιήσετε εκεί μέσω της λεγόμενης Ευρύτερης Αλβανίας. "

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τουρκία προειδοποιεί την Αρμενία «θα πληρώσει βαρύ τίμημα» εάν παραβιάσουν τη συμφωνία του Καραμπάχ...[BINTEO]

Συνεχίζει: «Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία, μέσω της υποστήριξής της προς το Αζερμπαϊτζάν, θέλει να έχει θέση στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία, και έχει όνειρα, όχι για να πούμε το οθωμανικό κράτος, αλλά για να ιδρύσει το κράτος του Μεγαλύτερου Τουρά, μέσω που θέλει να έχει επιρροή από τα ιρανικά σύνορα, ακόμη και από τμήματα του Ιράν για να φτάσει σε περιοχές της Κίνας και στις περιοχές όπου ζουν οι Ουυγούροι, η Κεντρική Ασία και φυσικά ο Καύκασος. "

Ο Deeb προσθέτει: «Φυσικά, επειδή όλες αυτές οι χώρες μιλούν Τουρκικά και θέλουν να έχουν μια ένωση ή κάποιο κράτος που να περιλαμβάνει όλους τους Τούρκους ομιλητές, και αυτό το ζήτημα είναι πραγματικά προφανές, μέσω του Τουρκικού Οργανισμού Ομιλητών, τον οποίο βλέπουμε τη μεγάλη του δραστηριότητα πρόσφατη περίοδο. "

Αντίκτυπος στη συμφωνία

Εάν η παρέμβαση της Γαλλίας και της Τουρκίας μπορεί να οδηγήσει στην εκ νέου ανάφλεξη της σύγκρουσης, ο Deeb πιστεύει ότι τα συμφέροντα των δύο πλευρών θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τη ρωσική συμφωνία: «Αλλά η ρωσική ηγεσία βλέπει τη συνεργασία με τους Τούρκους ως κοινό συμφέρον και ότι η συνεργασία που πραγματοποιήθηκε στη Συρία μπορεί να αποκατασταθεί. Αλλά ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τη συνεργασία που πραγματοποιήθηκε στη Συρία. "

Ο Deeb συνεχίζει: «Βλέπουμε πάντα αποτυχίες σε όλες τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας στη βόρεια Συρία, καθώς όλες οι συμφωνίες έχουν παραβιαστεί από την τουρκική πλευρά ειδικότερα, αλλά όσον αφορά τον Καραμπάχ, δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν οποιεσδήποτε επιπτώσεις, επειδή η παρουσία Ρώσων ειρηνευτικών δυνάμεων θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει παραβίαση αυτής της συμφωνίας.

Όσο για τον Ρώσο δημοσιογράφο Γιούρι Σβέτοφ, πιστεύει ότι η απόφαση της Γαλλίας μπορεί να μην έχει μεγάλο αποτέλεσμα, και εξηγεί: «Είναι λογικό ότι ο χαρακτήρας της απόφασης δεν υποχρεώνει τον Πρόεδρο της Γαλλίας ή την κυβέρνηση σε τίποτα. Αλλά μπορεί να καταστεί υποχρεωτικό ανά πάσα στιγμή. "

Καταλήγει: «Αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι με αυτό το βήμα η Γαλλία μπορεί να προσπαθήσει να επηρεάσει άλλες χώρες, ιδίως ευρωπαϊκές, να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, και τελικά απαιτεί αναγνώριση από γείτονες και σημαντικούς περιφερειακούς φορείς, και υπάρχει καμία εγγύηση ότι το ίδιο το Παρίσι είναι έτοιμο να ανεχθεί τέτοιες υποχρεώσεις. "

Μετάφραση: Kostasgr.com

 

 

Πηγη: AMN

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! –

Πρέπει να είστε μέλος του face-new237.com για να προσθέσετε σχόλια!

ΕΓΓΡΑΦΗ face-new237.com

Τα τουρκικά μέσα ανέδειξαν αρκετές ακόμη περιπτώσεις εργολάβων που συνελήφθησαν μετά τον φονικό σεισμό...

Τις τελευταίες ώρες έγινε…

Συνέχεια➥

Νέες συλλήψεις: Στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών»


Νέες συλλήψεις στο τουρκικό στράτευμα για την εξόντωση «συνωμοτών...

 

Οι ύποπτοι - 39 εκ των οποίων υπηρετούν στο στρατό ξηράς, 97…

Συνέχεια➥

Μετά τις κινήσεις για απόσχιση των Σερβοβόσνιων από το “κράτος” της Βοσνίας, σειρά πήρε το Πρέσεβο στην Νότια Σερβία, το οποίο κατοικείται στην πλειοψηφία του από Αλβανούς και αποτελεί το επόμενο “καυτό”…

Συνέχεια➥
- - .
.
- - - - -
-

- - - - - -- --